Online Training

Help! Mijn kind krijgt tanden!

Wat kun je verwachten?

Supergoed dat je interesse hebt in de training! Het zegt dat je de mondgezondheid van je kind heel belangrijk vindt. Na het volgen van deze training weet jij alles over mondverzorging bij kinderen! In deze training t.v.w. €450,- leer ik je:

Hoe je je kind pijnloos poetst en waarom napoetsen zo belangrijk is

Alles over mondverzorging van/bij je kind wat je als ouders/verzorgers  zou moeten weten. Hoe moet je poetsen en waarmee? (En dat hoeft niet altijd per se een tandenborstel te zijn bij hele kleine kinderen 😉  )

alles over de tandontwikkeling, wanneer komt welke tand of kies door en waarom is het belangrijk om het melkgebit ook goed te onderhouden. 

Hoe je gaatjes, slechte adem voorkomt. Na het volgen van deze training weet je exact wat je moet doen om het gebit van je kind in topconditie te houden!

Hoe je spenen/duimen afleert en waarom het belangrijk is dit zo snel mogelijk te doen.

Ik heb de online training ‘Help mijn kind is een lastige poetser’ gekocht. Een aanrader voor elke ouder. Gabriëlle leert je meer over de tanden van je kind. Vanaf welke leeftijd de tandjes doorkomen. Wanneer je kunt beginnen met poetsen maar ook laat ze zien hoe je moet poetsen bij je kind. Ze geeft heel veel en uitgebreide informatie en tips. Zelfs voor jou als volwassene noemt ze nog tips. 🙂 Ik kan Gabriëlle (Mondzorg) zeker aanraden om je vragen over tandenpoetsen bij je kind te beantwoorden.

Tamara Staring

Veelgestelde vragen

Wordt deze training vergoed door de zorgverzekeraar?
Nee. Deze online training komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Wel is het zo dat als je een afspraak fysiek in de praktijk maakt de behandeling en de tips wel voor vergoeding in aanmerking komen. Voor de jeugd is dat tot 18 jaar vanuit de basis verzekering (onder voorwaarden, dus check bij je zorgverzekeraar altijd vooraf wat zij wel/niet vergoeden, teneinde vervelende verrassingen te voorkomen!).

Voor volwassenen geldt dat behandelingen bij de mondhygienist/tandarts vanuit de aanvullende verzekering voor vergoeding in aanmerking kunnen komen. Ook hier geldt! Check vooraf bij je verzekeraar de polisvoorwaarden!

Kan ik deze training overal doen?
Ja, deze online variant kan je overal waar internet is volgen.
Als een deel van deze training wordt vergoed, waarom dan een online training?
Omdat het mijn missie is dat alle monden in Nederland (en daar buiten, maar ik begin met NL 😉 ) gezond zijn. Tijdens covid hebben we als zorgverleners gezien dat niet ieder kind naar de tandarts en/of mondhygiënist gaat. Begrijpelijk maar wel jammer. Want zo krijgt niet iedereen de zorg die hij/zij wel nodig heeft. Uit onderzoek blijkt dat het niet zo goed gaat met de mondzorg voor kinderen. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer gaatjes en zelfs al kronen bij kinderen. En dat is zo jammer! Met deze online training hoop ik meer mensen te bereiken zodat alle kinderen een gezonde en schone mond hebben. Want dat is mijn missie: iedereen een gezonde mond! Hier geldt heel erg het gezegde: Jong geleerd, is oud gedaan! Het voordeel van deze training is dat je ‘m een heel jaar op je eigen tijd kan volgen. Het scheelt je een ritje naar de praktijk in een tijd waarin we druk zijn, veel prikkels hebben en veel ballen hoog moeten houden. Na deze training weet je alles over mondverzorging bij kinderen. Als je liever naar de praktijk komt, kan dat natuurlijk ook!
Tandenpoetsen kan ik allang. Dus is deze training voor mij overbodig toch?
Ik kan me voorstellen dat je denkt dat je het al weet. Ik hoor dit geregeld in de praktijk. Toch is deze training, ook als je denkt dat je wel weet hoe je moet poetsen, aan te raden. Ik vertel hierin niet alleen over tandenpoetsen, maar alles wat je moet weten over mondverzorging bij kinderen. Tandenpoetsen is daar een onderdeel van. Maar ik bespreek ook voeding, spenen/duimen afleren, (tand)ontwikkeling en nog veel meer.
Ik ben enthousiast over deze training maar de prijs vind ik te hoog. Kan het goedkoper?

Je hebt interesse en je voelt dat deze training je de info kan geven die je zoekt.  Anders was je niet op deze pagina toch? Deze training bevat kennis en kunde t.w.v. € 450,-. Dit is echter niet het bedrag wat ik ervoor vraag. 

Als je kind steeds gaatjes heeft en poetsinstructie, voedingstips en gebitsreinigingen moet krijgen, dan moet je daarvoor elke keer naar de praktijk. Vaak betekent dit vrij nemen. Daarbij vanuit professioneel oogpunt, als er steeds gaatjes zijn of tandsteen of te veel tandplak, dan is de dagelijkse mondverzorging ter verbetering vatbaar. Dit klinkt misschien hard, maar is het niet. You can’t argue with facts leerde mijn vader me altijd. Te veel plak, gaatjes of tandsteen?  Dan moet de dagelijkse mondverzorging anders. En daar kan ik je bij helpen.  Op de langer termijn scheelt dit veel tijd, immers, je weet na het volgen van deze training exact hoe je gaatjes etc.  voorkomt!

Mondzorg tot 18 jaar is toch gratis? Waarom zou ik deze training dan kopen?

Allereerst, niets is gratis. Voor niets komt de zon op. Ondanks dat je tot 18 jaar niets hoeft te betalen aan mondzorgkosten, kan ik je verzekeren dat dit desondanks niet gratis is. Je betaalt er hoe dan ook voor. Is het niet linksom, dan wel rechtsom.  De premiekosten stijgen elk jaar weer en daar is o.a. mondzorg tot 18 jaar gewoon in verdisconteerd (verwerkt).

Daarbij, veel zorgverzekeraars scherpen hun eisen aan. Zo is het voor 2024 zo dat de code M01 (voorlichting en instructie) die hoort bij bijvoorbeeld poetsinstructie, in de basisverzekering nog voor maximaal 60 minuten per jaar vergoed wordt. Heeft jouw kind steeds gaatjes en/of veel plak en tandsteen, dan zit je al snel over die 60 minuten  en krijg jij als ouder de restfactuur.  aangepaste eisen t.a.v fluoride, wat we sterk aanbevelen als er veel gaatjes en tandplak aanwezig zijn,  wordt nog maar 2x per jaar vergoed. Kortom, is er meer zorg nodig, dan valt dat vaak buiten de zorgverzekering en krijg jij de factuur thuisgestuurd en die kan hoger zijn dan mijn training. 

Factuurgegevens

Je bestelling

Product Subtotaal
Help! Mijn kind krijgt tanden!  × 1  79,95
Subtotaal  79,95
Totaal  79,95 (inclusief  13,88 21% btw)
  • Selecteer je bank

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je bestelling te verwerken, om je beleving op deze site te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven in ons privacybeleid.

Veilige betaling

Verbindingen zijn versleuteld met SSL

Meesters in Mondzorg
Sandelhout 1
3991 PZ Houten
06 251 02 563
info@meestersinmondzorg.nl 

Trainingen
➔ Help! Mijn kind krijgt tanden!
➔ Kinderen met beugels
➔ Gebitsverzorging tijdens zwangerschap

© 2021 – 2024 Meesters in Mondzorg